כניסה לאיזור האישי

האזור האישי
כניסה

אין צורך בסיסמא. ההזדהות נעשית באמצעות ת.ז וסיסמא שתישלח לנייד הרשום במאגרי החברה. למעבר לאזור האישי לחץ כאן

יש ללחוץ על כפתור ‘שכחתי סיסמה’ בקישור הבא לקבלת סיסמה חדשה. במידה וקיימת בעיה בעת הרישום נא ליצור קשר בכתובת המייל service@gemel.huji.ac.il בציון שם מלא ומספר ת.ז.

למילוי טופס דיגיטלי לחצו כאן
להורדת טופס הצטרפות לקופת הגמל/ קרן השתלמות לחצו כאן
לדברי הסבר בדבר מילוי הטופס לחצו כאן

למילוי טופס משיכת כספים מקופת גמל לחצו כאן
להורדת טופס למשיכת כספים מקופת הגמל לחצו כאן
לדברי הסבר בדבר מילוי הטופס לחצו כאן
למילוי טופס משיכת כספים מקרן השתלמות לחצו כאן
להורדת טופס למשיכת כספים מקרן ההשתלמות לחצו כאן
לדברי הסבר בדבר מילוי הטופס לחצו כאן

במידה וקיים חשבון קטן על שמך בחברת הגמל והינך עומד בכל התנאים למשיכת הכספים יש לפעול על פי ההוראות בדף המידע או לפנות למערך השירות של החברה בטלפון 02-5680904

לבירור בנושאי חשבונות יש ליצור קשר עם מערך השירות של החברה בטלפון 02-5680902/3/4/5/12 או במייל amitim@gemel.huji.ac.il בציון שם מלא ומס’ ת.ז.

בדיוק כמו שבוחרים קופת גמל, חשוב לבחור בקרן אותה מנהל גוף מוכר וותיק, בעל ניסיון ורקורד הצלחות מוכח. כדאי לבדוק את תשואות הגוף המנהל בטווח של לפחות 3 שנים, וכן את דמי הניהול שהוא גובה. כמו כן, חשוב לבחור בגוף שמעמיד מערך שירות נוח וזמין עבור החוסכים.

כל מה שרצית לדעת על קרן השתלמות

לקרן השתלמות ניתן להפקיד משכר עבודה בלבד, כלומר, לא ניתן לפתוח קרן השתלמות ולהפקיד לה באופן עצמאי כסף שלא מוכר כשכר עבודה.

לעובדים שכירים המעסיק מפקיד עבור העובד ממשכורתו, ומשלים חלק מההפקדה בעצמו, בדרך כלל ביחס של 2.5% מהשכר הפקדת עובד ו-7.5% הפקדת מעביד, אם כי קיימות קופות אליהן מפקידים 1.5% העובד ו-4.5% המעביד. העצמאים, לעומת השכירים, מפקידים אליה מהכנסת העבודה שלהם. הכסף מושקע בשוק ההון ברמת סיכון אותה בחר החוסך, ונזיל לאחר 6 שנים.

קרן השתלמות היא למעשה סוג של קופת גמל, לכן כל החברות המנהלות קופות גמל מנהלות (או לפחות רשאיות לנהל) גם קרנות השתלמות.

דמי הניהול בקרן ההשתלמות מוגבלים בתקרה, אך ממוצע דמי הניהול בתעשייה נמוך בהרבה מהתקרה, והוא עומד על כ-0.5% לשנה מהצבירה בקרן.

לא, ואפילו עדיף שלא.
כל זמן שהחוסך לא משך את הכסף, הרווחים שנצברים פטורים ממס רווחי הון.

ניתן לעבור בין מסלולי השקעה ללא הגבלה ובלי חיוב במס בעת המעבר.

ישנן 2 הטבות מרכזיות: בעת ההפקדה יש הכרה בחלק מהכסף לניכוי מס (עצמאים נהנים מאוד מהטבה זו), ובעת המשיכה יש פטור על מס רווחי הון.

לא. המדינה הגבילה את ההטבות שהיא נותנת בתקרת הפקדה. כלומר, לא ניתן להפקיד כמה שרוצים ולקבל הטבות על הכל, ואם מפקידים מעל התקרה – ההטבות יינתנו רק על החלק שעד התקרה.

התקרה לשכיר היא הפקדה משכר חודשי של כ-15.7 אלף שקל. תקרת ההפקדה השנתית של עצמאי היא כ-265 אלף שקל. ממנה, העצמאי יכול להפקיד בשנה עד 18,600 ₪ שהרווחים מהם יהיו פטורים ממס רווחי הון, ועד-11.9 אלף ₪ יותרו בניכוי.

ככלל, משיכה לפני תום התקופה כרוכה בקנס, למעט מספר חריגים: הקלה שנתנה בתקופת הקורונה, משיכה על ידי מי שפורש לפנסיה וחוסך כבר 3 שנים לפחות, וכללי משיכה מיוחדים לצורך השתלמות עבור מורים.

כן. ההלוואה ניתנת כאחוז מסוים מהכספים הצבורים בקרן, ובדרך כלל היא ניתנת בתנאים אטרקטיביים ביותר.