עו”ד פפי יקירביץ’, ספרי לנו קצת עלייך ועל הדרך שעברת עד לדירקטוריון שלנו.

אני בוגרת האוניברסיטה העברית ועורכת דין כבר יותר מ־40 שנים. הייתי יועצת משפטית של האוניברסיטה במשך 35 שנים ויצאתי לגמלאות לפני כשנה וחצי. היום אני ממלאת מגוון תפקידים: אני הנציבה למניעת הטרדות מיניות כאן באוניברסיטה ובנוסף אני חברה בכמה גופים – בוועד המנהל של מכללת תל אביב־יפו, חברה בוועדת הביקורת החיצונית של הקרן הקיימת, משמשת יו”ר ועד שכונת עין כרם, נציגת ציבור בבית הדין הארצי לעבודה וחברת דירקטוריון בחברת נכסי האוניברסיטה העברית. 

מעבר להיקף הפעילות האדיר שלך, ספרי לנו קצת על עצמך – מה אנחנו לא יודעים עלייך? 

יש לי חמישה ילדים וחמישה נכדים, ואני מנסה לבלות איתם כמה שיותר זמן. מבחינת תחביבים, אני אוהבת מאוד לצייר. לא תמיד יש לי זמן לכך, אבל כשיש זמן אני מציירת בארץ וגם בחו”ל, להשראה. כשיש לי זמן אני אוהבת מאוד לשבת על החוף ולצייר את הים. אני גם כותבת שירה לפעמים. כשיש לי זמן – אני קוראת, אני אוהבת לבשל – ובכלל אני קצת Foodie, אוהבת מאוד חוויות גסטרונומיות מיוחדות. אני אוהבת במיוחד את מסעדת מאנטה ריי, שיושבת ממש לחוף הים. לפעמים אני יושבת ומציירת בבוקר בים ובצוהריים אוכלת ארוחת מזטים במאנטה ריי, עם אחד הילדים, כך נראה מבחינתי יום מושלם. 

מה חשוב לך בהתנהלות כדירקטורית? 

אני חושבת שחשוב מאוד להבטיח שהקופה תתנהל בשקיפות. חשוב שידעו כיצד אנחנו פועלים – תשואה לצד סיכון. מצד אחד, אנשים שמים את הכספים כדי להבטיח תשואה מיטבית, ומצד שני, אנחנו כקופה דוגלים בשמירה על רמת סיכון סבירה. חשוב לי לוודא שחברי הקופה מבינים איך ההשקעות בקופה משרתות את שני היעדים הללו. נגישות המידע היא ערך עליון – שהמידע על ניהול הקופה ותמהיל ההשקעות יהיה נגיש לכולם, ושנמשיך לעודד את העמיתים לבדוק את הדוחות שלהם ולשאול שאלות על התנהלות הקופה. צריך להיות ברור לכולם, לציבור העמיתים ולנו, שהדירקטוריון פועל אך ורק לטובת העמיתים בקופה ושההחלטות מתקבלות מאינטרסים ענייניים ולא משום השפעה או אינטרס חיצוניים. 

אם היינו יכולים להחזיר אותך אחורה בזמן, יש משהו שהיית עושה אחרת? 

עליתי ארצה בגיל 18 ובניתי את החיים פה בארץ, ואילו ההורים שלי נשארו בארה”ב. בדיעבד, מבחינה אישית, הייתי משתדלת לעשות יותר עבור ההורים שלי. חשוב מאוד לדאוג להורים, ואני חוששת שאולי לא דאגתי להם מספיק. מבחינת החלטות, תמיד שמחתי בהחלטות המקצועיות שקיבלתי. נהניתי מכל שלב בחיים המקצועיים שלי ולא הייתי בוחרת במקצוע אחר. גם בחיי האישיים – לא הייתי משנה דבר. מבחינת החלטות פיננסיות, אני חושבת שלא הבנתי מספיק את החשיבות של פנסיה וחסכונות כשהייתי צעירה. לא הייתה לי הבנה בנושא. למזלי, התחתנתי עם אדם שהיה בקיא מאוד בתחום. לילדים שלי אני מבהירה כמה זה חשוב. היום לצעירים יש מודעות לחשיבות החיסכון והם דואגים לחסוך לפנסיה כבר מגיל צעיר ואי אפשר להגזים בערכה של המודעות הזו. אנשים חושבים שפנסיה זה רחוק, רובם יופתעו מכמה שזה מגיע מהר. 

מה היית רוצה שיקרה בעתיד ב’העתיד’?

אני רוצה לראות גידול במספר העמיתים. שנגיע למצב שיותר עובדי האוניברסיטה העברית יעבירו את החסכונות שלהם לקופה שלנו. הייתי רוצה לראות את הקופה גדלה, אבל בכנות – לא יותר מדי. אני אוהבת את הגמישות שטמונה בכך שאנחנו קופה קטנה, יש לכך יתרונות. עוד דבר שחשוב לי הוא היחס. אני רוצה לראות גידול במספר העמיתים והקולגות שרואים בקופה – קופה אישית שלנו. של עובדי האוניברסיטה. 

מהי העצה פיננסית שלך שתהיה שווה זהב בעתיד? 

קודם כול – חסכו כמה שאתם יכולים. לאחר מכן, השוו בין הקופות לעומק. אל תפקידו את החסכונות ותשכחו מהדוחות התקופתיים והקופה. בדקו אם יש משהו טוב יותר בשוק – היום יש גמישות, ואפשר לעבור בין קופות. נצלו את העובדה שקיימת תחרות בשוק והיו עם יד על הדופק בנוגע למה שקורה בשוק ומה מצב הקופה. ובעיקר – חשבו ובחנו את הדברים, אל תהיו רדומים. 

לסיכום, אני חושבת שהרכב הדירקטוריון בקופה הוא מעולה. יש אנשים מסורים מאוד לקופה, והצוות שמנהל את הקופה והעובדים, הם צוות מקצועי ונעים מאוד ומספק אותי לראות קופה שמתנהלת ביעילות, ענייניות ומקצועיות. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות